Solarna Energija

« Koliko su "snazni" kucni uredjaji | Main | Solar Power Station (solarna energetska stanica) »

Stambeni solarni elektricni sistem
2008/12/03,22:08

Zasto da uzmete solarni sistem za vas dom?

Do sada sam pisao o solarnim sistemima koji mogu da zagrevaju vasu kucu ili da snabdevaju pojedine kucne aparate elektricnom energijom koja se dobija transformacijom Sunceve energije. U narednom tekstu cu opisati solarni elektricni sistem koji je dovoljno "snazan" da moze da snabdeva celu kucu elektricnom energijom, ukljucujuci sve kucne aparate i sijalice. 

Mrezni protok struje stambenog solarnog sistema je jeftiniji nego ikad i uz to znacajno redukuje iznos koji placate vasem lokalnom snabdevacu za potrosnju elektricne energije. Ukoliko ne potrosite svu struju koju proizvedete, visak mozete da prodate lokalnim kompanijama koje  trguju elektricnom energijom. Vas stambeni solarni sistem ce proizvoditi obnovljivu, cistu energiju bez sagorevanja fosilnih goriva i ucinice zdravijim vase okruzenje. Solarni elektricni sistemi su tihi, automatizovani, nisu zahtevni sto se tice odrzavanja i ne trose nikakvo drugo gorivo osim suncevih zraka.

Instaliranje ovog sistema ce predstavljati veliki napredak za vas dom ili posao(i to zato sto je proizvodnja solarne energije oslobodjena placanja poreza). Ovaj sistem generise elektricnu energiju i ujedno cuva vas novac, koji mozete da potrosite za nesto drugo osim placanja racuna za struju. Solarni elektricni sistem cuva vas novac tako sto direktno smanjuje vas racun za struju za narednih 25 i vise godina. Ulaganje u ovakav solarni sistem se isplati na duzi vremenski period.

Vise o Stambenim solarnim elektricnim sistemima mozete saznati ovde

Komentari

Comment Icon

Ja bih bas bila srecna da ne moram da placam racune za struju, ali bojim se da ce proci dosta godina dok solarna energija pocne da se primenjuje u nasim domovima.

Posted by: kica at 2008/12/04, 09:26
Comment Icon ekonomicnost

Tema mi je jako zanimljiva. Mislim da bi ta vrsta energije trebala da bude vise eksploatisana jer na osnovu ovog bloga, u najkracim crtama, moze da se zakljuci da je jako ekonomicno!

Posted by: kika at 2008/12/04, 09:44
Comment Icon kako do ovoga u srbiji

ako znate odgovor unapred hvala

Posted by: ana at 2009/02/08, 10:54
Comment Icon novi solarni sistemi

Postovani prijatelji SOLARNE ENERGIJE, nudimo vam solarne sisteme za vazdusno grejanje i ventilaciju (novost), solarne sisteme za proizvodnju sanitarne tople vode, solarne sisteme za proizvodnju elektricne energije, solarne susare i solarnu rasvetu. Uspeli smo da smanjimo troskove za 50 %,a nasa drzava daje povracaj od 40 % za resenja koja se kriste u poljoprivredi.
Srdacan pozdrav, Giorgio 0646846264, giorgiopasello@yahoo.com

Posted by: Giorgio Dusanovic Pasello at 2009/05/26, 17:24
Comment Icon solarni termal.kolektori

Postovani, mi nudimo termalne solarne kolektore za zagrevanje sanitarne vode, dogrevanje prostorija u prelaznim periodima i grejanje vode u bazenima.
Stednja energije do 50%,otplata ulozenih sredstava 2-4god, .......

Suncani pozdrav
www.yudanone.co.rs
yudanone@eunet.rs

Posted by: Violeta at 2009/08/18, 12:01
Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu