Solarna Energija

« Kako iskoristiti solarnu energiju | Main | Razlozi za koriscenje sunceve energije »

Solarni zid
2008/11/16,10:35

 

Sta je to? 

Jednostavno, efektivno resenje da se prikupljena sunceva energija sacuva i da se ogranici emisija ugljendioksida u atmosferu. SolarWall sistemi se koriste u 25 drzava sirom sveta, od Severne Amerike i Evrope do Japana, Kine i Indije. Jednostavan za ugradnju, veoma lepo se estetski uklapa, vrlo brzo se otplacuje, ogranicava emisiju stetnih gasova, jeftina energija i poboljsana ventilacija, sve ovo su razlozi zbog kojih preporucujem ovakve sisteme. SolarWall sisteme koriste NASA, Goodyear Tire, FedEx, Ford, kao i mnoge druge kompanije. Takodje, ove sisteme koriste i obrazovne ustanove.

Kako funkcionise? 

Na spoljasnjoj strani objekta se postavlja tamna metalna kosuljica koja privlaci sunceve zrake. Ta metalna kosuljica ima male otvore kroz koje ulazi sunceva energija, a zatim se pretvara u svez topao vazduh (koji moze biti i do 30 Celzijusovih stepeni) i prenosi se kroz objekat uz pomoc sistema ventilacije i sistema za rashladjivanje i tako zagreva taj objekat. Metalne kosuljice su visine od 100mm do 200mm. SolarWall paneli, tj. metalne kosuljice, se mogu postaviti i iznad ili oko postojecih otvora. Takodje se mogu postaviti i preko zidova od nezapaljivog materijala. SolarWall sistemi se lako ugradjuju i nisu potrebne specijalne konstrukcione vestine ili alat. Preporucujem da se postavi na juznoj strani objekta, ali se dobro pokazao i na jugoistocnoj i jugozapadnoj strani. Moze da se nadje u trideset razlicitih boja. Najbolji efekat pruzaju tamnije boje.  

Gde se moze kupiti?

Vise informacija o ovom proizvodu, kao i mesto gde se moze naruciti pronaci cete ovde.

 

Komentari

Comment Icon

Sve to lepo samo neće zaživeti skoro i ući u sve domove bar narednih 50 godina pa i više. Dok god naftne kompanije, energetske i druge industrije kontrolišu ceo svet

Posted by: ljudskium at 2008/11/21, 00:19
Comment Icon Pitanje

Tema je odlicna. Kolika povrsina solarnog zida je potrebna da opsluzi jedno prosecno domacinstvo.

Posted by: milosgenije at 2008/12/04, 09:49
Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu